welkom

 
 

DelftseBuur is een initiatief van Delftenaren voor Delftenaren. Inburgeren doen we samen. We zijn allemaal vrijwilligers en zetten ons belangeloos in.

Wat zijn de mogelijkheden?


Buddy van een vluchteling

Ongeveer 1,5 uur per week, minimaal 3 maanden, elkaar opzoeken: koffiedrinken en/of samen eten (soms met andere Delftenaren), de stad verkennen, een telefoontje plegen, de gewone dagelijkse dingen die je voor anderen doet en ondertussen Nederlands oefenen.


KoffieNL

Koffiedrinken en Nederlands kletsen zonder verdere verplichting? Loop binnen op woensdagmorgen tussen 10-12 uur. Burgwal 50.


HuisNL
HuisNL | voor alle Delftenaren! Kom op zaterdag naar de Van Adrichemstraat 12.
Tussen 10.00-12.30 uur koffiedrinken.


ZingNL

Samen zingen, wat is dat gaaf! Elke laatste zaterdag van de maand organiseren wij ZingNL.


ZomerNL

In de zomer organiseerden wij ZomerNL. Verschillende activiteiten om ‘spelenderwijs’ Nederlands te oefenen, maar ook omdat het gewoon gezellig is! Bij deze het verslag van de workshop schilderen bij Tyn Noordenbos.


Integratie gaat over een gedeelde wil tot samenleven. Integratie is de cohesie van de héle samenleving.
Durkheim, socioloog
Integratie draait dan niet om de vraag: wie hoort hier en wie moet er zogenaamd uitgezet worden? Maar om: wat heeft iemand nodig om een gelijkwaardig burger te worden en te kunnen participeren?
Tamar de Waal, politiek filosoofillustratie huisjes DelftseBuur: kunst van Monica Schumacher: ‘Huisvlijt’. Elk huisje is uniek en heeft een eigen huisnummer. Gemaakt van sloophout en resthout. Het hout is afkomstig van woningafbraak of woningbouw. Monica stond dit beeld - het huisbeeld van DelftseBuur - belangeloos af.

 

DelftseBuur, een (t)huis voor vluchtelingen