welkom

 
 

DelftseBuur is een initiatief van Delftenaren voor Delftenaren. Inburgeren doen we samen. We zijn allemaal vrijwilligers en zetten ons belangeloos in.

Wat zijn de mogelijkheden?


Buddy van een vluchteling

Ongeveer 1,5 uur per week, minimaal 3 maanden, elkaar opzoeken: koffiedrinken en/of samen eten (soms met andere Delftenaren), de stad verkennen, een telefoontje plegen, de gewone dagelijkse dingen die je voor anderen doet en ondertussen Nederlands oefenen.


KoffieNL

Koffiedrinken en Nederlands kletsen zonder verdere verplichting? Loop binnen op woensdagmorgen tussen 10-12 uur. Burgwal 50.


HuisNL
HuisNL | voor alle Delftenaren! Kom op zaterdag naar de Van Adrichemstraat 12.
Tussen 10.00-12.30 uur koffiedrinken.


WerkNL

Sinds oktober ondersteunt DelftseBuur op een eenvoudige manier de nieuwkomers in het vinden van werk. Wij luisteren, raadplegen ons netwerk, oefenen gesprekken en bekijken CV’s. Wilt u meedraaien in WerkNL, bel voor meer informatie: 06 52 373 378
Journalist Michiel Steenwinkel maakte de documentaire ‘Het jaar van Ayham’ over Ayham Jabri. De film laat de ontmoetingen zien die buddy Michiel en nieuwkomer Ayham het afgelopen jaar hadden in Delft. Een uitgebreid artikel vindt u hier.


Of luister naar het interview van Stadsradio Delft van Melake en Esther!


ZomerNL

In de zomer organiseerden wij ZomerNL. Verschillende activiteiten om ‘spelenderwijs’ Nederlands te oefenen, maar ook omdat het gewoon gezellig is! Bij deze het verslag van de workshop schilderen bij Tyn Noordenbos.


beeldmerk DelftseBuur: kunst van Monica Schumacher: ‘Huisvlijt’. Elk huisje is uniek en heeft een eigen huisnummer. Gemaakt van sloophout en resthout. Het hout is afkomstig van woningafbraak of woningbouw. Monica stond dit beeld - het huisbeeld van DelftseBuur - belangeloos af.

 

DelftseBuur, een (t)huis voor vluchtelingen