HuisNL

 
 

Vluchtelingen die als statushouders in Delft zijn komen wonen, willen graag Delftenaren leren kennen. Samen koffiedrinken, samen Nederlands kletsen en zingen.

HuisNL is gevestigd in het prachtige pand van DOEL aan de Van Adrichemstraat 12.


HuisNL is op zaterdag open van 11.00-13.00 uur.


HuisNL is een initiatief van DelftseBuur in samenwerking met Obada Sanaa, Zakaria Asalieh en Anne Marie Harmsen, coördinator KoffieNL en HuisNL. Met dank aan DOEL/ggz-Delfland!

Obada en Zakaria zijn Syriërs. Ze wonen sinds het voorjaar van 2016 in Delft. Zij en andere Syriërs willen graag Delftenaren ontmoeten én willen iets terug doen, omdat ze de Delftse gastvrijheid enorm waarderen.


HuisNL is een 'woonkamer', een huis voor nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/statushouders) en Delftenaren. Koffiedrinken, eten en Nederlands kletsen moeten er voor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen. We hopen dat de oorlogsvluchtelingen (m.n. Syriërs en Eritreeërs) zich sneller thuis voelen en de Delftenaren eerder dan verwacht over de drempel van schroom, afstand (en soms weerstand) heen stappen, zodat we samenwerken aan een inclusieve samenleving.
HuisNL is tevens een plek voor vluchtelingen om zinnig bezig te zijn. Samen met de vrijwilligers van DelftseBuur runnen zij deze op zaterdag geopende accommodatie.


foto: Go Foto, Amersfoort
 

Voor alle Delftenaren